Miért minket válassz?


Maximum 15 fős osztályok
Saját tempóban haladva tudunk mindenkire figyelni.


Alapos írás-olvasás tanítás
A szövegértés elősegítése miatt az írás és olvasás tanítás direkt lassítva zajlik. Nálunk van idő mindenre. Megélni, megérezni, átjárni, hibázni, megérteni, begyakorolni, megérni és visszatérni.


Mesébe illő természeti környezet
A gyermekek minden nap a lehető legtöbbet időt a szabadban töltik, emiatt a napközit is jutalomként élik meg sok játszóterezéssel a hatalmas parkban. Tudnak gyerekek maradni, s szabadon játszani: bunkert, bogárvárat, manóotthont építenek, homokoznak vagy fára másznak.

2 idegen nyelv
Az angol és német nyelv oktatása már első osztályban kezdődik játékos formában, heti 2-2 órában.


Mindent a maga idejében!
A Waldorf pedagógia alapja az életkori sajátosságoknak megfelelő oktatás.


Iskolai stressz kiiktatva
Nincs osztályzat, nincs fekete pont vagy szomorú smile, nincs házi feladat 3. osztályig, nincs tankönyv. Mi másképp motiválunk!

Nyitott szemléletű pedagógusok
Tanáraink végzett pedagógusok, akik emellett még Waldorf pedagógus képzettséget is szereztek az egyetemen. Sőt minden évben több továbbképzésen is részt vesznek, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat és önmagukat. Számukra a tanítás elhivatottság.


Közösségi programok
Az évkör és az ünnepek sok szívmelengető emléket fognak jelenteni.


Iskolába járás
A Volánbusz az iskolánk előtt teszi le a gyermekeket, s felnőtt kíséretet is biztosítunk délután. Kényelmes, biztonságos, olcsó.


Hogyan tovább?
A Waldorf iskolában tanuló gyermekek ugyanannyit tudnak, mint az állami iskolából kikerülő 8. osztályosok és 90%-ban felvételt nyernek az általuk megjelölt első helyre, amely lehet gimnázium, szakközépiskola vagy szakiskola.

 

Ez az a hely, ahol a diákok még a rézművességgel is megismerkednek. Sőt, mire elvégzik az iskolát nem csak kötni és horgolni tudnak, de képesek kiszabni és megvarrni maguknak egy ruhát, megtanulnak fatálat és sámlit készíteni, agyagból szobrot formálni és kipróbálnak számos képzőművészeti technikát a pasztellkrétától az olajfestékig. Írnak verset és esszét egyaránt. Ismerik a csillagképeket és a felhőket az égen, de akár térképet is szerkesztenek. Tudnak mindemellett előadást tartani egy teremnyi ember előtt, színpadi rutint szereznek, megtanulnak csoportban dolgozni, projekteket lebonyolítani, eseményeket szervezni. Jól tudják forgatni a kerti szerszámokat és a gyógynövényeknek nem csak a nevét ismerik, hanem azt is, melyik mire jó. Ha úgy adódik szappant és ajakírt is készítenek. Megtanulnak kérdezni és válaszokat keresni, otthon lenni a világban és felelősséget vállalni érte.
És az már csak hab a tortán, hogy még le is érettségiznek, általában kimagasló eredménnyel, felveszik őket az egyetemre, kapkodnak értük a munkáltatók, hiszen kreatívak, felelősségteljesek és sokoldalúak. Ki ne akarna Waldorf diák lenni?

Adj lehetőséget gyermekednek (és magadnak) a kiegyensúlyozott, boldog iskolásévekre!