Oly sokan teszik fel a kérdést, hogy végülis mennyi a tandíj?

A válasz nem sűríthető be egy számba.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a Waldorf iskolákban nincs tandíj. Szülői szerepvállalás van, amely egyrészről fizikai és/vagy szellemi, másrészről anyagi hozzájárulást, támogatást jelent. 
Az iskolát fenntartó egyesület non-profit, az iskola működésének költségeit két fő forrásból fedezzük. Az egyik az állami normatíva, a másik a szülői kör anyagi támogatása. A már működő iskolák bevált gyakorlata szerint a szülőkre háruló anyagi terhek annak arányában változnak, hogy mekkora az intézmény gyermeklétszáma. Jóval kisebb mértékben egyéb, pl. pályázati vagy más, céges támogatási források járulnak még hozzá a bevételekhez.
Az iskola működtetéséhez szükséges szülői hozzájárulás mértéke a 2018/19-es tanévben átlagosan 26.000 Ft/hó/gyermek (testvérkedvezményekkel együtt). Van aki ennél jóval többet, van aki jóval kevesebb támogatást vállalt.
Indokolt esetben méltányossági kérelmet lehet benyújtani a Szociális Munkacsoport felé. Az iskolánk akképpen tud működni, hogy ha a közösségünk minden tagja odateszi azt, amije van, ami a tőle telhető maximum.
Nincs kötelezően előírt vállalási szint, anyagi okok miatt nem utasít el az intézmény jelentkezőt. Ugyanakkor az ide érkezőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy amikor nevelési-oktatási alternatívát keresnek, ez bizony áldozatvállalással jár. Ha több pénz jön össze, jobban tud működni az iskola, ha kevesebb, akkor kevésbé jól. Mindemellett egy minimumszintet összességében mindenképp el kell érni az alapszintű működés biztosításához.
Fontos segítség továbbá a szülők önkéntes munkája, mellyel jelentős költségektől mentesül az intézmény.