További részletek ITT találhatóak!

„Földből magba,
magból szárba,
szárból virágba,
virágból kalászba,
kalászból kenyérbe,
kenyérből testembe,
testemből lelkembe,
lelkemből lelkedbe.”


Iskolánk falai közt ezt a népi fohászt mondják minden nap tízórai előtt a waldorfos gyerekek. Idén a harmadikosokon a sor, hogy mindezt életszerűen meg is tapasztalják. A Gabona epocha bevezető meséjében Zelk Zoltán tollából ismerkedtek egy búzaszem történetével, melynek záró sorai a következők:

Bővebb információért kattintson a képre!

 

 

Jelentkezés a leendő 1. és átjelentkezés a már meglévő 1., 3., 4- és 5. osztályokba

1. Jelentkezési lap kitöltése

Egy gyermek pontos és átfogó megismeréséhez szükségünk van arra, hogy előzetesen részletes jellemzést kapjunk róla. Ehhez kérjük, hogy a mellékelt kérdésekre részletesen válaszoljanak.

Jelentkezési határidő: 2022. március 31., csütörtök

Jelentkezés módja:

e-mailben scannelve: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Postán: Borostyán Waldorf Általános Iskola 6413 Kunfehértó, Deák tér 8.

2. Játékos ismerkedés (felvételi) 2022. április 4-től

Következő lépés a játékos ismerkedés, ahol a tanító személyes benyomást kaphat a gyermek testi, lelki, szellemi fejlettségéről, iskolaérettségéről, egész lényéről. Ez kb. 45-60 percet vesz igénybe, a szülő jelenléte nélkül. Egyszerre 4-8 gyermek van jelen. (A szülő a helyiségen kívül várakozik, az intézmény képviselői tájékoztatják az intézmény működéséről, válaszolnak kérdéseire.) Egy későbbi, előre megbeszélt időpontban sor kerül a tanító és a szülők személyes beszélgetésére. Más intézményből történő jelentkezés esetén az iskola a felvételi megkezdése előtt a szülőtől másolatot kér a bizonyítványról. A tanuló felvételéről az osztálytanító javaslatának figyelembe vételével a Tanári Konferencia dönt.

3. Megállapodás, Beiratkozás

Ezután írásban kapnak értesítést a szülők a gyermek felvételéről. Ha szándékuk mindenben egyezik, a szülők a pedagógia és az intézmény ideáit, célkitűzéseit támogatják, akkor megállapodást írnak alá az iskolával és a fenntartóval.

A beiratkozás időpontja: 2022. április 21. és április 22. 

Jelentkezési lap letölthető ITT!

Oly sokan teszik fel a kérdést, hogy végülis mennyi a tandíj?

A válasz nem sűríthető be egy számba.

Azt kell, hogy mondjam, hogy a Waldorf iskolákban nincs tandíj. Szülői szerepvállalás van, amely egyrészről fizikai és/vagy szellemi, másrészről anyagi hozzájárulást, támogatást jelent. 
Az iskolát fenntartó egyesület non-profit, az iskola működésének költségeit két fő forrásból fedezzük. Az egyik az állami normatíva, a másik a szülői kör anyagi támogatása. A már működő iskolák bevált gyakorlata szerint a szülőkre háruló anyagi terhek annak arányában változnak, hogy mekkora az intézmény gyermeklétszáma. Jóval kisebb mértékben egyéb, pl. pályázati vagy más, céges támogatási források járulnak még hozzá a bevételekhez.
Az iskola működtetéséhez szükséges szülői hozzájárulás mértéke a 2018/19-es tanévben átlagosan 26.000 Ft/hó/gyermek (testvérkedvezményekkel együtt). Van aki ennél jóval többet, van aki jóval kevesebb támogatást vállalt.
Indokolt esetben méltányossági kérelmet lehet benyújtani a Szociális Munkacsoport felé. Az iskolánk akképpen tud működni, hogy ha a közösségünk minden tagja odateszi azt, amije van, ami a tőle telhető maximum.
Nincs kötelezően előírt vállalási szint, anyagi okok miatt nem utasít el az intézmény jelentkezőt. Ugyanakkor az ide érkezőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy amikor nevelési-oktatási alternatívát keresnek, ez bizony áldozatvállalással jár. Ha több pénz jön össze, jobban tud működni az iskola, ha kevesebb, akkor kevésbé jól. Mindemellett egy minimumszintet összességében mindenképp el kell érni az alapszintű működés biztosításához.
Fontos segítség továbbá a szülők önkéntes munkája, mellyel jelentős költségektől mentesül az intézmény.